Heti aktuális utánpótlás

Hírek [2020.03]

U14
Szombaton, ahogy arról már beszámoltunk, a serdülők itthon játszottak és két szép, fölényes győzelmet arattak így továbbra is veretlenül vezetik a regionális bajnoki csoportjukat.
Szeretnénk a bajnokok tornáján is jól szerepelni és felkerülni a legjobbak közé!

Az U14 „B” csapatunk vasárnap Ajkán szerepelt.
Soproni Tigrisek “B” – Soproni Sportiskola akadémia “C” 66:38
Az elején sajnos álmosan kezdtünk és nem sikerült egyből el lépni az ellenfelünktől. Szerencsére sikerült felrázni kicsit a srácokat, rendeztük sorainkat és magabiztosan építettük előnyünket a mérkőzés végéig.

Ajka – Soproni Tigrisek “B” 65:62
Bár végig vezettünk sajnos a végére ismét elfáradtunk.
Összességében a támadójátékunkon rengeteget kell még fejlesztenünk, viszont védekezésben úgy fejlődünk folyamatosan.

Giczi Zoltán, edző: Gratulálok a fiúknak, mivel annak ellenére hogy 10-en tudtunk felállni és ebből is 3 játékosunk egész héten hiányzott betegség miatt,de helyt tudtunk állni. Az hogy elfáradtunk a végére sajnos érezhető volt. Dolgozunk tovább és reméljük a betegség hullám elmúlik a következő fordulóra.
A hazaiak ellen 3 perccel a vége előtt még öt ponttal vezettünk, de sajnos a sérültek, betegségek miatt csak 10 emberrel elutazott együttesünkön a fáradtság jelei mutatkoztak, nem bírtak a hajrat és három ponttal alul maradtak. Kár érte!

U11
A legkisebbek bajnokságában a Deák Téri Tigrisek szintén épp csak ki tudtak állni 10 emberrel, úgy, hogy bemelegítéskor egyik játékosunk még meg is sérült, így csak pár másodpercet tudott pályán tölteni.
Annyit amennyit a szabályok miatt muszáj volt fent lennie. Sajnos két vereség lett a vége, bár a csoportban maradtunk, hiszen az egyik ellenfél nem tudott 10 embert kiállítani.

Az „A” csapatunk, ahonnan szintén hiányzott egy meghatározó játékosunk, hozta a kötelezőt bent maradt a legjobbak között. Az Oroszlány elleni vereség után meggyőző, jó játékkal, 11 ponttal győzték le a Soproni Darazsakat.

U18
Az eseménydús hétvégére a koronát a junior csapatunk tette fel, akik közül szintén többen hiányoztak, így csak heten tudtak elutazni a nemrég még egy osztállyal feljebb játszó Tata együtteséhez.
Nehezen indult a mérkőzés, az első negyedben még a hazaiak vezettek 3 ponttal.
Ekkor Németh Lehel edzünk ébresztő parancsolt, aminek meg is lett az eredménye hiszen közel 40 ponttal, fölényesen győztek fiaink idegenben.

Reméljük, hogy a következő hétre nem lesz több beteg és meggyógyulnak a hiányzók is, így teljes értékű munkát lehet végezni az elkövetkezendő mérkőzésekre!

Hajrá Tigrisek! ??

Hírek [2019.11.13-19]

U16

2019.11. 21., BECSA

Soproni Tigrisek U16 – Ifjú Sólymok    88:39

Könnyű győzelem az ellenfél ellen. Sok mindent tudtunk gyakorolni, mindenki elegendő időt tudott játszani és hozzá is tette azt, ami kell a közel 50 pontos győzelemhez! Örülünk a sikernek, de nem szabad túlértékelni a győzelmet. Mindenesetre táplálkozni kell a nyert meccsből, és lendületet, erőt meríteni a továbbiakra.

U18/JUNIOR

2019.11. 19., 17:30, Sopron, BECSA

Soproni Tigrisek – Falco U18/C    69:66

Szenzációs első félidő magabiztos vezetéssel! Érthetetlen módon a harmadik negyedben együttesünk csak öt pontot szerzett, így elherdálta a jelentős előnyét. Izgalmas véghajrában sikerült azért a győzelmet kicsikarni, egy idegörlő mérkőzésen. Ezzel a győzelemmel pontelőnnyel vezetjük csoportunkat! Ha az első három negyedben hozott színvonalat egész meccsen keresztül tudjuk képviselni, akkor a továbbiakban szép sikereket érhet el Németh Lehel együttese.

U16/KADETT

Egy sima és egy fordított – jellemezhetnénk az U16 múlt heti szereplését. A hétköznapi meccsükön nagy arányban vereséget szenvedtek, míg hétvégén szintén nagy pontkülönbséggel ért véget a mérkőzés, de ekkor szerencsére a mi javunkra.

2019.11. 13., 18:00, Székesfehérvár

DKKA U16 – Soproni Tigrisek U16    107:45

Egy nálunk jobb csapat ellen játszottunk, akik megérdemelten nyertek ellenünk. Ugyanakkor több hittel, nagyobb küzdeni akarással ennél jóval szorosabb eredményt lehetett volna kisajtolni. Adott a feladat, mentálisan fejlődni, és növelni az akaraterőt!

2019.11. 16, 10:00, Sopron, BECSA

Soproni Tigrisek U16 – VUKE „B” U16 85:35

Mindenki pályán volt, sokat tudtunk gyakorolni, ami többé-kevésbé jól is sikerült. Szorgalom, kitartás, és rengeteg edzés kell még, hogy az erősebb csapatok ellen is kesztyűt húzhassunk!

U14/SERDÜLŐ

Serdülő/A és serdülő/B csapatunk is szerepelt hétvégén, és bár 4-ből mindössze 1 alkalommal sikerült győzni, azért komoly izgalmak, és jó szereplés jellemezte a fordulót.

Serdülő/A

2019.11. 17., Körmend Városi Sportcsarnok

Körmend – Soproni Tigrisek 88:74

Tigrisek legjobb dobói: Tallós Levente 23, Bősze Gergő 20/3, Kovács Márk 10, Nyikos Jenő 10.

Soproni Tigrisek – OSE 78:80

Tigrisek legjobb dobói: Bősze Gergő 30/3, Tallós Levente 20/3, Wratschko Péter 11, Nyikos Jenő 7.

Halász Tamás edző: Két vereséget szenvedtünk ugyan, de a védekezésünk és a támadó játékunk is előrelépést mutat. Sajnos mind a két mérkőzésen voltak négy-öt perces “lefagyások” amik ilyen csapatok ellen nem férnek bele. Külön gratulálok a fiúknak azért hogy az Ose ellen -15 pontról jöttünk vissza és mentettünk hosszabbításra a meccset. Sajnos ez ki is vett minden energiát belőlük így két pontos vereség lett a vége.

Serdülő/B

2019.11. 17., Ajka

Soproni Tigrisek/B – Várpalota Sárkányok    61:40

Giczi Zoltán edző: Előző fordulóhoz képest sikerült plusz 10 ponttal nagyobb különbséget elérnünk. Látszódik a fejlődés, szépen játszottunk. A héten gyakorolt figurákból sikerült pontokat szereznünk.

Két új Játékosunk is érvényesült a pályán.

Ezért a meccsért Gratulálok a Srácoknak.

Tapolcai Tigrisek – Soproni Tigrisek/B    112:10

Giczi Zoltán edző: Sajnos egy nagyarányú vereséget szenvedtük Tapolcától.

Tény hogy jobb csapatról van szó, de sajnos mi is nagyon gyengén játszottunk.

Nem akartunk küzdeni, feladtuk a mérkőzést hamar.

Hazafele úton talán sikerült rendezni a fejekben a dolgokat. Dolgozunk tovább, hogy többet ilyen vereség ne forduljon elő.

U11/KENGURU

Egyaránt 1 győzelemmel és 1 vereséggel zárták a kenguru bajnokság 2. fordulóját legkisebb versenycsapataink. Deákos tigriseink esetében ez azt is jelentette, hogy megszerezték életük első győzelmét kosármeccsen!

U11 „A”

2019.11. 17., Sopron, BECSA

OSE Simbák – Soproni Tigrisek    76:41

Az első mérkőzésen a nagy fizikai fölényben Oroszlány ellen az első negyedben remekül játszottunk. A második etapban nagyon hiányzott Moser Máté aki délelőtt más sportrendezvényen vett részt. A második félidőben már kiütközött az Oroszlány fizikai fölénye.

Soproni Tigrisek – Csípős Darazsak    61:56A délutáni összecsapáson a nagyon jó erőkből álló Darazsak ellen küzdöttünk. Itt is remekül sikerült az első negyed, a másodikban a magassági és erőfölényben levő Darazsak fordítottak. Fordulás után remekül küzdöttek srácaink és egy kitűnő mérkőzésen sikerült kiharcolni, hogy továbbra is a legjobbak között szerepelhessünk az „A” csoportban.

Közösen szereztük a győzelmet, hatalmas köszönet edzőknek, szülőknek, szurkolóknak, és természetesen a játékosoknak!

U11 Deák Tér

2019.11. 16., Győr, Móra Ferenc Ált. Isk.

Soproni Tigrisek Deák Tér – Győri KC Vizslák 18:34

Forrai Dániel edző: Kézilabda mérkőzéshez beillő eredmény született, amiből sajnos nem mi jöttünk ki jól. Nagyon bátortalanul kezdtük a mérkőzést, valamiért félünk a gyűrűre törni. Ezen már hetek óta dolgozunk, mert az előző fordulóban is hasonló problémáink voltak, de valamiért még mindig nem sikerült igazán túllépni ezen. Persze nem szabad elfelejtenünk, hogy a fiúk most kezdtek el kosarazni.

Győri KC Kenguruk – Soproni Tigrisek Deák tér    24:32

Forrai Dániel edző: Ezen a mérkőzésen sem született sokkal több kosár, de szerencsére most mi jöttünk ki győztesen, és ez azért is külön öröm, mert a kistigriseink átélték az első győzelem élményét. Remélem, hogy ez nagy löketet, bátorságot ad nekik a következőkben. A félidei büntetőkön mindenképpen dolgozni fogunk, valamint azon, hogy amit már egész szépen tudnak technikailag megvalósítani, azt a következő fordulóra felgyorsítsuk, és készség szintre emeljük. Ha ez sikerül, akkor további győzelmekre is számíthatnak. Az elsődleges cél viszont, hogy élvezni tudják a pályán eltöltött időt.

Nagyon köszönöm a szülők támogatását, szurkolását, gratulálok a gyerekeknek!

Hírek [2019.10.15-20]
Fantasztikus duplázás a serdülőktől hazai pályán!
Sopron, BECSA; 2019. 10. 20.
Soproni Tigrisek – Győri KC 83:57
Serdülő a csapatunk nagyon szép győzelmet aratott a jó erőkből álló győri csapat ellen. A mérkőzés már az első félidőben eldőlt, mindkét negyedben remekül teljesítettek a srácok! A második félidőben már mindenki a pályára került, rá tudtak pihenni a játékosok a döntőre a Zalaegerszeg ellen.
Képek hamarosan!
 
Soproni Tigrisek – Zalakerámia ZTE KK/B 56:55
Fantasztikus mérkőzésen fantasztikus győzelem. Az első negyedben remekül indítottak a Tigrisek. A második és harmadik negyed után döntetlent mutatott az eredményező. A negyedik negyedben jól kezdtek zalaegerszegiek, és már hat pontos előnyre tettek szert. Az őrült végjátékban sikerült megfordítani a mérkőzést, pár másodperccel a vége előtt Tallós Levente magabiztosan értékesített két büntetőjével pedig átvettük a vezetést. 5 mp-cel a vége előtt támadhatott az ellenfél, de Bősze Gergő egy fontos, remek labdaszerzéssel bebiztosította a győzelmet! Ennek köszönhetően a B csoportba került fel együttesünk!
Képek hamarosan!
.
Megszerezte első győzelmét serdülő/B csapatunk!
Bicske, Csokonai Vitéz Mihály Ált. Isk., 2019. 10. 20.
Soproni Tigrisek/B – Bicskei Pilóták 33:88
Várpalota Sárkányok – Soproni Tigrisek/B 48:58
Serdülő/B csapatunk megszerezte első győzelmét a Várpalota ellen, majd utána a jobb erőkből álló hazaiaktól, a Bicske csapatától szenvedett vereséget! Cél a következő fordulóban egy újabb győzelem!
Képek hamarosan!
.
Magabiztos teljesítmény kenguru „A” csapatunktól.
Tata Vaszary János Általános Iskola, 2019. 10. 19.
Soproni Tigrisek – Fekete Darazsak 114:8
Soproni Tigrisek Kenguru „A” – Tatai Mosómedvék 66:30 
Magabiztosan nyerte a „B” csoportot kenguru „A” csapatunk, ezzel az „A” csoportban játszhatnak már a következő fordulóban.
A gyerekek agilis, szép játékkal mutatkoztak be a kenguru korosztály első fordulójában.
Nagy öröm volt látni, hogy elsőéveseink is nagyon ügyesen pattogtattak.
A képeket külön köszönjük Tallós Gábor „apatigrisnek”!
.
Bemutatkoztak a Deák Téri kenguruk is.
Sopron, Novomatic Aréna, 2019. 10. 19.
Soproni Tigrisek Deák Tér – Szorgos Darazsak 0:2
OSE Mókusok – Soproni Tigrisek Deák Tér 59:28
ADeák Teres kengurusok csapattagjainak többsége élete első mérkőzésén van túl. Az izgulás, kapkodás egy kicsit az eredmény rovására ment, de a jó kedvet, a vidám kosárlabdát ez szerencsére nem akadályozta meg. Az biztos, ismét új tigrisnövendékek indultak el a tanulás útján!
!
20191019_133622 74717109_466144960656746_7607771039937855488_n
.
Kis híján győzelem a kadettban.
Sopron, BECSA; 2019. 10. 15., 17:30
Soproni Tigrisek U16 -Soproni SI KA „B” 46-58 (18-14, 8-14, 14-10, 6-20)
40 perces zóna elen játszottunk, ahol nem tudtunk élni a távoli dobás lehetőségeivel, sajnos gyenge dobóteljesítményt nyújtott csapatunk, amely a meccs végén az eredményre rá is nyomta a bélyegét.
A harmadik negyed végén ugyan még mi vezettünk 4 ponttal, de a negyedik negyedben ellenfelünk fordított, kihasználta eladott labdáinkat, amelyekből könnyű ziccereket szerzett, és az átvett vezetést meg is őrizte a mérkőzés végéig, ami akár a miénk is lehetett volna.
A játékosok közül kiemelendő Tallós Levente, aki nagyon hasznos játékot mutatott annak ellenére, hogy még csak serdülő korosztályú.
.
.
Hírek [2018.05.07. – 05.14.]
U18:

Megtörtént a csoda!!!!
Akik végrehajtották: a juniorok!!!!!!
Egyesületünk egyik példaképei!!!!!!
Imádom ezeket a srácokat!!!!

Kedden 15 ponttal az ellenfél győzött, de a2.3.és 4.negyedben nyüjtott játék és a szoros eredmény biztatásra adott okot!

Ma már a bemelegítésnél látszott, hogy a srácok elhitték, hogy tudunk fordítani!
13:0 (!!!) kezdtünk, bejött a 2/3. -as zóna.
A nagyon jó játékosokból álló ellenfél egyenlített.
Védekezést váltottunk 1/3/1 zóna ismét bejött, a félidőben 5 ponttal vezettünk.
A jól működő védekezésnek, lelkes, csupaszív játéknak köszönhetően a harmadik negyed végére már mi álltunk továbbjutásra, 16 pont volt az előnyünk.
Összesítesben 1 pont.
Az ellenfél nem adta meg magát, remekül küzdöttek,s négy perccel a vége elött 3 ponttra feljöttek,s biztos továbbjutásra álltak.
Ekkor időt kértünk,s az első meccsen kudarcot vallott egészpályás emberfogásra tértünk át.
Amit ezután nyüjtottak a Tigrisek az emberfeletti és hihetetlen volt!!
Az utosó 4 percet 16:0 (!!!!)-ra megnyertük és bejutottunk a május 27.-i megyei döntőbe!!!

Ilyen mérkőzésekért és ilyen lelkes, igazi sportemberekért érdemes ezt az egyesületet működteteni!!
Köszönöm srácok ezt a felejthetetlen estét!!!

Hajrá Tigrisek!!!

Hírek [2018.02.24. – 03.04.]
U11:
Minden kenguru csapatunk pályán volt a hétvégén és pozitív mérleggel zártak azt. Egyedül az A csapatunk kapott ki kettőből egyszer a városi riválisa ellen.
Soproni Tigrisek A csoport:
Soproni Tigrisek-Soproni Sportiskolás Bivalyok 69:76 (15:6,17+7:22+6,12:16, 18:26)
Csípős Darazsak-Soproni Tigrisek 53:64 (8:23,10+9:5+6,9:15,17:15)
Soproni Tigrisek Deák tér C csoport:
Soproni Tigrisek Deák tér-Tatai Mosómedvék 62-58 (14-18,8+9-9+4,15-14,16-13)
Mosonmagyaróvári Kenguruk-Soproni Tigrisek Deák tér 54-61 (20-14,14+4-2+5,3-13,13-27)
 
Soproni Tigrisek Orsolya F csoport:
 
Hírek [2018.02.19.-02.25.]
Rengeteg mérkőzés rengeteg győzelem az elmúlt héten!
U12:
Mindkét gyerek csapatunk nagyon szépen szerepelt a hétvégén, hiszen csapataink kettőből két mérkőzést nyertek.
Gyerek A csapatunk Halász Tamás edzőnk vezetésével két nagyarányú győzelmet aratott Zalaegerszegen.

Soproni Tigrisek – Sportiskolás Törpillák 100:49

Ricsilla Zalaszentgrót – Soproni Tigrisek 39:84

Gyerek B is nagyon kitett magáért mind a két mérkőzést simán hozták hazai pályán.

Soproni Tigrisek B – Tatabányai Kosárlabda Klub 11:95

Mezőörsi Hangyák – Soproni Tigrisek B 5:105

U14:

A hétvégén sikert sikerre halmoztak a Tigrisek ugyanis a serdülő csapatunk óriási küzdelembe szintén két mérkőzést tudott nyerni Veszprémbe.

Soproni Tigrisek SE-UUKE Veszprém B 83-64

Soproni Tigrisek SE-Győr KC 61-60

U18:

A hétvégi bravúr sorozatot a junior csapatunk folytatta aki ezt a szép vasárnapot megkoronázta egy szintén nagy arányú győzelemmel Győrben.

Győr KC – Soproni Tigrisek 66:104

N

Hírek [2018.02.12.-02.18.]
Sikeres hetet zártak a tigrisek!

 

Junior:

Tigris diadal az Oroszlány ellen

Fantaszikus győzelem a nagy játékerőt képviselő ellenfél ellen!!!
U 18. Soproni Tigrisek 67 : 60 Oroszlány

Németh Lehel fiai igazi csapatként, emberi nagyságukat megmutatva utolsó három percet 8:0-ra megnyerve hozták a szép győzelmet!!!

Hírek [2018.02.05-02.11.]
U18:
Folytatódott a városi bajnokság ahol a Róth csapatát sikerült legyőzni a Tigriseknek ami azért nagy szó mivel az első fordulóban tőlük szenvedtünk vereséget.
ROTH – TIGRISEK 30-53 (8-11,2-20,8-17,12-5
U11 Orsolya:
Tigrisek /Orsolya/ kenguru bajnokságban szereplő csapatunk mindkét mérkőzését megnyerte. Sallay Gábor edzőnk fiai először a Kapuvári Vadmacskákat meggyőző fölénnyel, majd a győri Nádor Tigriseket 72:42 győzték le!
U11 Deák:

Értékes mérkőzések egy győzelemmel!Köszönet a szülőknek, hogy meggyógyították a hétközben még betegeskedő gyermekeiket!!!!! Csütörtökön még 8 játékos volt hadra kész, s köszönet a gondos ápolásnak, mára már 14 -en voltunk!

Szép győzelem volt a Győr ellen!
Soproni Tigrisek /Deák/ 77: 33 GYKC Vizslák

Jól küzdöttek a srácok a Szorgos Darazsak ellen is , ahol
42:59 lett az eredmény.

 

Hírek (2018.01.29.-02.04.)

A héten is több helyen kellett helytállnia a Tigriseknek hiszen több korosztály is pályára lépett.
U11 A:
Egy győzelem egy vereség az A csoportban!
Soproni Tigrisek – Soproni Sportiskolás Bivalyok 64-74
Soproni Hunyadis Párducok – Soproni Tigrisek 62-80
U12 A és B:
Az A csapat már az összevont kiemelt régióban szerepelt vasárnap ahol sajnálatos módon egy nagyon gyenge játékkal kikaptak a Soproni Darazsaktól. A második mérkőzés ugyan szintén vereséggel zárult a jó erőből álló Ifjú Sólymok ellen de a játék képe ott már sokkal jobb volt.
 
B csapatunk 50%-os hétvégét produkált hiszen egyszer kikaptak és egyszer tudtak győzni.
GYKC Oroszlázonok – Soproni Tigrisek B 63-56
Soproni Tigrisek B – Mezőörsi Hangyák 104-17
 

Hírek (2018.01.08.-01.15.)

A Tigrises fiúk két remek negyedet produkáltak, az első és harmadikat megnyerték, azonban a másodk negyedben nem bírtunk a végig NBI-s szinten ( több évig a legmagasabb osztályban játszott) kosarazó Palotai Péterrel,aki csapat pontjainak közel a felet szerezte!
Ilyen remek iramú mérkőzéseken, jó ellenfél ellen lehet tanulni , fejlődni!

Hajrá Tigrisek!

k2
k1
 k3