Vezetői felelősség, lehetőségek COVID alatt

Vezetői felelősség, lehetőségek COVID alatt
Sportolni akarunk, és teszünk is érte, hogy sportolhassunk!
tigis
  A járványhelyzet szigorításai újabb megpróbáltatások elé helyezik az élet mimden területén az embereket. Így van ez a sportolókkal, sportegyesületekkel is.
Hogyan befolyasolták az intézkedések a Soproni Tigrisek csapatait, tagjait?

– Rendkívüli helyzetben rendkívül gyors változásokra kell rendkívül gyorsan reagálni.
Az első ilyen problémánk volt az iskolai tornatermek bezárása.
Azonnal kellett rá reagálni, edzések átszervezésével, csapatok összevonásával. A napokban jött a hír, hogy valószínűleg leáll teljesen az utánpótlás sport. Pár óra múlva már új helyzet volt: a versenyrendszerben versenyző sportolók dolgozhatnak tovább. Ennek a döntésnek kifejezetzen örültem, hiszen dolgozhatunk tovább.

Sajnos egyesületünknek egy különleges problémája az, hogy talán egyedül a csapatsportágak közül olyan tornacsarnokban dolgozunk, ami nem állami, önkormányzati, vagy iskola fenntartói tulajdonban van.

– Hogyan folynak az edzések. Illetve hogy folytak eddig, és hogyan lesz ezután?
– Sopronban a Belvárosi Sportcsarnokban (BECSA) edz csapataink nagy része. A kompexum tulajdonosa egy budapesti székhelyű Zrt. melynek tulajdonosa több mint másfél millió m²-nyi ingatlant ad bérbe közel 2300 bérlőnek. A sportcsarnok főbérlője nagyon nehéz helyzetbe került, a kondícionáló terem bezárása miatt több milliós bevétele esik ki.
Kérte a tulajdonost, hogy részben csökkentse a bérleti díjat, hiszen egyesületünknek kiadhatná a tornatermet, de a kondícionáló termet magánembereknek nem.
Sajnos a tárgyalások nem vezettek sikerre. A tulajdonos azt a döntést hozta, hogy vagy ne fizessen és akkor semmit se használjon, vagy ha használ bármit is akkor teljes bérleti díjat fizesse.

A bérleti díj és az üzemelési díj összegét nem fedezi teljesen általunk fizetett bérleti díj, korrekt számítások után kb. havi másfél millió Ft hiányzik.
Természetesen működne a konditerem akkor ezt ki lehetne termelni.

– Milyen megoldást lát ilyen helyzetben?
– Nem kívánhatjuk a főbérlőtől hogy ezt az összeget saját forrásból pótolja és mi sem tudunk ennél többet fizetni.

Ezért fordultunk segítségért a szintén nehéz anyagi helyzetben levő önkormányzathoz hogy segítse ki pótolni a hiányzó összeget, ebben az esetben más csapatok is részt tudnának venni a teremben végezhetnének edzéseket és kondicionáló munkát. Felnőtt férfi kosárlabda csapatunk szívesen élne ezzel a lehetőséggel, valamint több csapatsport is jelezte ezen szándékát.

Tisztába vagyunk vele, hogy az önkormányzat is nagyon nehéz helyzetben van. Egyebként érezni a segítő szándékot, már csak abból is hogy a Papréten felszabaduló termeket rendelkezésünkre bocsátaná pár órában.
Azonban ez a terem alkalmatlan mérkőzésekre.

Jelenleg óránként változik a helyzet, folyamatosan tárgyalok és keresem a megoldásokat.

Jó érzés hogy szülők, barátok és üzleti felek is jelentkeztek, hogy szívesen segítenének.
Nagyon remélem, hogy nem jutunk el idáig, úgy gondolom nem várható el olyan mértékű segítség, hogy ezt a jelentős összeget pótolni lehessen vele.

Hétfőn várjuk az önkormányzat végleges döntését, de addig is dolgozunk más megoldásokon, ha kell folytatjuk a támogatók gyűjtését.

Még a kollégák közül is jelezték, hogy felajánlanák fizetésük egy részét, segítve nehéz helyzetünket. Nagy erőt ad az, hogy a nehéz helyzetben mindenki a megoldáson gondolkodik!

– Ez is olyan akkor, mint egy kosármeccs. Mi lesz az opció, ha nem jön össze a „győzelem”?
– Ahogy eddig sem a pályán sem a pályán kívül nem adtuk fel soha, most sem futamodunk meg a feladatok elől, és biztos vagyok benne hogy találunk megoldást.

A sportolóktól és a szülőktől türelmet, és a változásokhoz megértő reagálást kérek, tisztelettel!

Eddig még nem maradtak el edzések, az a célom hogy az elkövetkezendő hetekben ez így maradjon.

Minden egészségügyi előírást betartunk, figyelünk sportolóink, edzőink egészségi állapotára. Tiszteletben tartjuk a szövetség azon álláspontját, hogy a versenyeknek folytatódni kell.

Kérem a szülőket, hogy bízzanak bennünk, edzőinkben és a vezetőségben.

Mindent meg fogunk tenni azért, hogy ezen a nehéz pályán is sikeresek legyünk!
Ezt a csatát is meg fogjuk nyerni!

Hajrá Tigrisek!